Sunday, September 27, 2009

Memoir Di Hari Raya (Versi Terengganu) Part II


Aktiviti kita pd hari raya yang ke 2 adalah... jengjengjeng... ke Lata tembakah (air terjun)... kiranya hari nih Raya De Lata la...sape kata kita jer yang g sana hari tu? MasyaAllah, ramainya manusia yang sama plan mcm kita...tmpt yg biasa kita lepak tu pun dah ada orang yang booked so tunggu depa balik baru kita dpt port tu...n asib baik tak hujan...tapi, langit gelap jer...harap2 jgn la hujan dulu , amin...

 
Dengan bekal sandwich, kek/ biskut, air sunquick, keropok dan mcm2 lagi...suma anak2 buah mama hepi dan berjaya habiskan...(suma kuat makan...tambah2 lagi si aiman dan idad...jaga2...nanti jadi kuman n kutu achik tak tahu...) along pun sama naik..makan tak berenti...
Along punyala suka dpt berenang, sampai2 jer terus papa bawa masuk dlm air dan mama pegang baby...mulanya baby terjerit2 bila mama masukkan kakinya dlm air tapi last2 dia yang paling lambat naik ke atas...kecut suma tangan/kaki...siap bogel lagi tu...hahahah baby oh baby!! nampaknya anak2 mama suka tempat2 mcm nih, nanti balik umah mak tok kita datang lagi yer....Apapun sampai saat ini pun asal nampak jer air yang banyak tak kira la sungai ke, paya ka, ban ka, aper2 la yg mempunyai kuantiti air yg banyak, along mesti ajak mama berenang....
Sebelah paginya sebelum kita mai sini, papa, mama,along n abby telah ke rumah kawan mama iaitu yong...(kawan bussineswoman mama nih tetap vouge di aidilfitri.... jgn mara yer yong...kopi alang knp tak bw balik??? marah nih....). Sebelum kita ke umah yong kita terdahulu telah ke rumah cekda...dia dlm pantang baru 18 hari time mama p tgk....dapat baby boy, comel...Da, jaga amanah TUHAN tu elok2... banyak2 bersabar dalam mendidik anak2....dialan racun...dialah juga penawar....
 
Hampi kul 1.00pm PokKie tepon minta balik cz dah nak bersiap utk ke Lata..apapun dekat kul 3.00pm baru suma bertolak...lama juga kita mandi-manda kat sana...hampi jam 5.30pm baru suma berkemas untuk pulang....dan di wajah semua terpancar kegembiraan dan kepuasan... semua seronok....tunggu untuk part yang seterusnya..... selamat malam semua....



No comments:

Post a Comment