Wednesday, September 30, 2009

Memoir Di Hari Raya (Versi Terengganu) Last Part



Mama kalu boleh nak habiskan story raya mama mlm nih....mcmn pun kena habiskan juga klu tak cerita mama tak complete...mesti tak syok utk diikuti...so, raya ke 3 xtvt kita adalah sama2 menyesakkan jln raya...tension gak tapi dah raya punya pasal kena la redah lautan kenderaan tu...mmg rasa nyesal ikut tapi pulut dh jadi ketupat...apo laie nok dikato??? huhuhu
 
Jangan tak tahu mlm tu kita suma sampai balik umah maktok kul 12.00 am lebih....lapor punya pasal, mama masak nasi 3 pot.... goreng ayam, goreng ikan, buh budu, ada ulam sikit perghhhh mlm2 lapor lak tu...licin dan jam masa tu kul 1.30am!!!!! Pas tu mama n kak pura kemas la brg2 masing2...esok dah nak balik dah...papa lepas mkn jer terus tido...mama hampir jam 3.30am baru habis kemas suma n joint anak2 mama tido....zzzzzzzzzzzzzz

Kul 7.00am dah bangun, bersiap suma dan hampir jam 8.15am kita bertolak. Actually kami gerak sama2 ke haluan yg berbeza...papa, mama, along n baby ke AS n abg kamal, kak pura, aiman n amsyar ke Taiping...kita berpecah kat Hentian Tepah...ondaway tu tak usah cerita la...dgn anak2 nih, perjalanan yg singkat pun boleh jadi panjang....kesabaran yang paling utama....apa taknya, along tak mahu duk belakang, alih2 dua2 kat depan...dia sanggup tido kat bawah n letak kepala kat seat mama....adusss....mmg mencabar... sampai satu tahap, adik tido atas abang.....n dua2 atas riba mama....Ya Allah....

Hampir petang(rabu-raya ke4)kita sampai umah tok di AS...sambutan raya di sini biasa je...hari2 ada la papa bawa kita ke rumah kawan2 papa...sabtu petang kita suma balik Penang...leganya dapat pijak lantai rumah sendiri...nyaman....

Dan sekarang, mama n papa dah mula kerja...so, along n baby dah mulakan rutin biasa...baik baby atau along masing2 hepi bila mama tinggal kat tempat yang biasa anak2 mama tinggal....paling mama tunggu2 adalah setiap petang...pada setiap kali mama pergi ke rumah nanny untuk ambil baby...mama suka sangat lihat gelagat baby apabila melihat kereta mama...mesti baby akan melompat2 dan terjerit2... alahai comelnya...inilah momen terbaik mama setiap hari...setiap hari mama pasti tidak sabar untuk menunggu sehingga ke petang...ya, just because of this!!

Dan along...along sampai rumah pasti akan tunjukkan kerja yg telah dibuat hari ini di taska...hari nih dia dapat bintang pada kertas lukisannya...bukan main seronok cakap kat mama yg along dapat bintang...well done my son....semoga kalian akan selamanya menjadi bintang kehidupan mama dan papa....

Suatu ketika nanti mama pasti akan coretkan perjalanan seorang wanita untuk menjadi seorang mama kepada Irsyad Nasri dan Irfan Nazmi...InsyaAllah...

No comments:

Post a Comment