Sunday, October 18, 2009

Oktober Yang Memenatkan....



Oktober 2009 menguji ketahanan dan kekuatan jiwa mama....
Bermula dari awal bulan, mama terpaksa menghabiskan hujung minggu untuk menyertai kursus di Pulau Jerjak...jangan tak tahu there's no longer place for a bad guy...instead dah jadi tempat pelancongan yang menarik...tapi sayang hari tu mama tak bawa kamera coz papa dah kasi tinggal kat ofis dia..uuummmmmhhhh...






Sementara syawal masih berbaki, mama tak lepaskan peluang memenuhi undangan jabatan terbuka di ofis mama...malah jabatan pentadbiran juga tak lepaskan peluang untuk membuat hari terbuka jabatan...meriah sungguh....tapi sebelum tu.... Sambutan Hari Raya peringkat hospital juga telah diadakan...malah kami sempat mengayakan Baju Korporat Jabatan sekaligus mempromosikan pakaian berkenaan. Tengok, cantikkan....? (lihat gambar bawah....baju kaler hijau, mama no 4 dari kiri yang lain2 kak pah, kak imah, kak ina, kak su, sist rahmah, anis dan Lee actually ramai lagi yang pakai....sist ku, pn izah tapi tak tahu la depa kat mana time gambar nih diambil...so takdak la dlm gambar,,,sori ek!)






Minggu seterusnya pula mama kursus lagi...juga di pulau tapi Pulau langkawi...i love to come to langkawi coz mama adalah kaki shopping!!!!!!!!!!!!!!! (lihat gambar atas, itulah dia ahli kumpulan mama....)Rasanya kali terakhir mama ke sini adalah 3 tahun yang lepas...yang syoknya kursus kali nih banyak dihadiri oleh geng2...wahhhh rasa macam mai bercuti disamping mendapat pelajaran....saja mama nak war2kan yang kumpulan mama...mendapat Naib johan keseluruhan...seronokknya....dapat hadiah kain batik dan sudu!!!...itulah dia namanya langkawi....apa lagi hadiahnya melainkan barang2 tu... but, anyway mama suka hadiah tu...walau penat tapi mama enjoy.....itu yang penting!!






Minggu ke 3 pula memang mama bercadang nak duk relax and santai jer kat umah...penat mama tak habis lagi nih, apa tidaknya hari rabu baru2 nih mama ke Hospital Serdang ada mesyuarat kat sana...gerak seawal 4.00am sampai balik umah semula jam 8.30pm...memang penat!!!! Tapi rupanya plan untuk pergi ke rumah pak ngah (panggilan along/baby untuk adik papa....) tu on...so, pagi2 sabtu papa pecut balik mak, ayah n adik2 suma ke umah pakngah...lebih kurang kul 12.30pm papa sampai balik lepas bersiap2 kita ramai2 pergi sana...wahhhh ramai juga nih...family belah makngah pun ada...orait! Hampir jam 3pm kita balik umah coz nak siap2 apa yg patut...papa ajak family makngah mai rumah so mama cadang nak goreng mee sanggul basah...ok la tu, menu minum petang..



Malam tu semua tido rumah kita...tok, wan, pakcik, paksu...penuh la rumah sewa kita yang cinonet nih...apapun mama suka depa datang...bukan selalu pun mak/ayah datang...alang2 dah datang tido sini mesti wajib la..kalu tak bila lagi...Keesokkannya makan tengahari mama hanya buat ayam masak kicap, yang lain2 suma papa beli....papa tu mesti ada KARI...mama nih tak pandai masak kari...macam mana nak pandai, bau pun dah buat mama PENING...iskhhhh tak tahu la sampai bila...teringin juga mama nak masakkan kari untuk papa...InsyaAllah ya abang...suatu hari nanti ayang akan hidangkan menu kari atas meja makan kita....i'm promise u..






Hampir jam 5.30pm sekali lagi papa shut balik ke AS untuk hantar mak/ayah n adik2...
Along dan paktam pun ikut sama..tinggal la mama n baby...penat main dgn mama akhirnya baby tertido...thanks God inilah masa yang mama tunggu2...apa lagi buka silat la mama mopkan lantai dapur d hall depan...puas hati rumah dah selesa kembali...maklumla hujung minggu nih penuh dgn aktiviti masak2 so lantai pun macam berminyak jer...mama nih alergic dgn lantai yang berminyak2 nih...mcm ada yang tak kena jadinya....tapi sekarang, kalau nak tido kat dapo pun kira takdak masalah la...hihihihi.....




Next week mama akan naik 'belon' pergi ke KK...tapi buat masa skrg n ih takder aper la lagi yg mama nak cerita...ke sana pun belum lagi...tunggu dulu nanti balik dari sana nanti pasti mama akan coretkan sesuatu di sini untuk dikongsi dengan kengkawan yg sering bersama dan setia dengan mama...so. tunggu.....and see ya....


 

No comments:

Post a Comment