Friday, November 6, 2009

I'm Coming KK.....








Penerbangan seawal jam 10.15 pagi menyebabkan mama dan kengkawang sedikit kelam -kabut malah plan juga kena lebih detail to avoid any keadaan yang tak diingini berlaku. Maklumlah dihujung minggu mungkin agak sukar bagi yang bujang2 tu nak bngun pagi, bersiap2 lantas memulakan perjalanan. Tapi. Alhamdulillah semua ready on time so semua on the track!! Wahhh suma bersemangat nak going holiday to KK.....
Trip kami kali nih disertai oleh 14....suma close friends la...tu yang boleh 'dilepaskan' oleh pasangan masing2 tu...Ada Kak Ina, Kak pah, Kak Sue, Kj Ku, KJ Rahmah, Anis, Lee, Azni (wife En. Rahman) yang lelakinya pulak ada Mukmin, En. Rahman, Vijay, En. ali, En. Syed (suami KJ Rahmah) dan sudah pastinya mama...uuummmhhhh terima kasih abang.....actually bukan mama tak ajak papa, tapi papa taknak ikut, lagi pulak papa lebih suka ikut trip yg menghala le sebelah timur....area favorite papa la tu...so, along n baby dijaga oleh papa lagi dihujung minggu tu....kesian anak2 mama....
Flight dari PP ke KK mengambil masa almost 3 hours...lamanya....puas sembang, kami tidor la apa lagi....sesampainya kami di KK aktiviti shopping terus dimulakan...yer la trip nih hanya 3 hari, so esok kami plan utk one full day kami akan ke tempat2 yg menarik kat sekitar KK nih...hari ke 3 pulak flight awal pafi so mmg takdan nak pusing2 dah...Ya Allah, pening mata mama melihat mcm2 kristal kat bumi sabah nih....gile n rambang mata dibuatnya...memandangkan timing hujung bukan dan tak dpt gaji kami berbelanja ala2 jer la...ikutkan suma berkenan tapi tahan je...nak buat mcm mana...beli apa yg patut jer la...tapi for sure, seorang beli 2 gelang dan 2 keronsang utk diri masing2!!!!!! Boleh percaya ke nih???? hihihihi
Keadaan di Sabah sedikit dengan tanah semenanjung, bayangkan seawal jam 5ptg sudah agak gelap. jam 6/7 malam sudah gelap seperti jam 10/11 mlm di semenanjung...sementara siangnya pulak menjadi cepat...jam 6pg sudah terang benderang...malah, penduduk setempat kuar seawal 3pagi untuk ke pasar!!!!! huhuhu...Kami juga berkesematan ke Pasar Gaia dan Pasar Filipina....murah2 sumanya...tapi, pengalaman makan seafood tak ler murah sangat, yg nih indah khabar dr rupa....makan biasa jer tapi tu dia....sampai RM250++ terkejut la juga...lagi pulak rasanya tak seberapa....takper pengalaman ditempat orang....
Di hari ke2 mmg seawal jam 9pg kita telah memulakan aktiviti....banyak tempat2 yang menarik kita lawati seperti Menara Tun Mustafa, tempat bersejarah Monsopiad, juga ke Karambunai, ke Shopping komplek One Borneo dan lain2 lagi....keindahan pantai di karambunai membuatka mama berhjat utk kembali ke sini lagi...bersama papa, baby dan along!!!!! memang sangat cannnntik....perjalanan dari satu tempat ke satu tempat yang lain memang mengambil masa so, tak banyak dan tak lama yang dapat kita luangkan masa, just untuk sampai, tengok2 dan we move to next place..ok la sekurang2nya kita dah sampai...kan? tapi, penat.....mama tak tahan kat sini panas sangat....mmg badan pun cepat penat.....makan pulak pada mama kurang mesra ditekak mama nih...tak tahu la, was-was ajer....kat hotel pun makan tak mesra....
Penerbangan pulang ke PP lagi awal...jam 5pg dah kuar dari hotel coz flight kul 7pg...lebih kurang kul 10 kami dah tiba di PP...meninggalkan semua kenangan dan keindahan KK...seronok dan enjoy di sana, boleh la nak p lagi.... Tak banyak yang mama beli, baju untuk along n baby, kain hiasan utk papa, bekas aquarium yg comel dan murah utk along...mama ingat nak cari kura2 tapi puas pusing2 tak jumpa2 alih2 mama beli ikan kapi 10 ekor...konon nak suprisekan along bila dia balik dari taska petang nih ada akuarium tu utk dia...mesti dia seronok!!!! tak sabar mama nak tunggu petang nanti....
Mama pun dah rindu sangat kat along n baby....seawal jam 3 mama dah p amik along...dan baby...dapat peluk dan cium puas2 semua lelaki2 dalam hidup mama nih baru lega jiwa raga...hihihihi....
i

No comments:

Post a Comment