Tuesday, October 26, 2010

::ALHAMDULILLAH::

Alhamdulillah.....
Hari ni mama berkesempatan menulis di blog yg hampir 4 bulan mama 'tinggalkan' lantaran kekangan masa dan keadaan yg tidak mengizinkan....
banyak yang berlaku sepanjang 4 bulan ini....kalau ikutkan banyak yang nak storikan...tp gambar2 ini dah cukup menunjukkan perjalanan kehidupan kami semakin bermakna...Along telah bersama mama semenjak Ramadhan yang lalu....ALHAMDULILLAH, kehadiran ramadhan tahun ini memberikan hadiah yg terbesar untuk mama...Terima kasih untuk mak, 'pemberian' ini amat bermakna untuk murni...murni tahu mak pasti akan sangat2 merindui dan teringatkan along....



Kami juga telah dimurahkan rezeki olehNYA...sekarang bersama papa, along, baby n mama...kami telah mendiami rumah sendiri....mama sangat teruja di sini...penat lelah sdikit sebanyak terbayar melihat hasilnya....ALHAMDULILLAH Ya Tuhanku....untuk lebih banyak gambar, sila layari blog mama...


Raya Aidilfitri baru2 ini juga telah disambut dengan meriah di rumah mak tok... kebetulan pulak adik mama telah melangsungkan pertunangan pada hari raya ke 4... Justeru tahun ini, kami beraya agak lama di terengganu...seronok!! Alhamdulillah kerana papa setuju untuk tukar turn dgn mama...tp sambutan Aidiladha nanti, untuk 2 tahun berturut2 kami akan dsambut di Alor setar sahaja... kebetulan, bahagian baby masih berbaki 1 so, kami rancang untuk ambil bahagian ramai2 di sini...semoga semuanya berjalan lancar....


Alhamdulillah, pada 1 Sept baru2 nih juga along telah berginjak ke 4 tahun dan pada 24 Sept papa juga dipanjangkan usia memasuki 33 tahun....memandangkan semua tarikh2 tersebut jatuh pada bulan puasa/raya, tiada sambutan khusus dilakukan...sekadar ucapan dan ciuman....itu lebih bermakna bg yang tahu menghargai, bukan? InsyaAllah, bila ada kesempatan nanti kita akan bercuti bersama2....selalunya hujung tahun mmg akan ada family vacation cuma tahun nih mama belum cadangkan mana2 tempat untuk papa....mungkin Bukit Tinggi...! Ehem....xsabar nak sampai ke sana....



Mama rasa bilangan ahli keluarga mama agak kecil...heheheh....pa, tahun depan kita tambah org baru nak tak? tengok gambar bawah tu, alangkah eloknya kalau ada baby girl kat tengah2 antara along n baby....heheheeh InsyaAllah, kita sama2 usahakan yer....mama teringin nak mengandung lagi la papa....rindu ada 'something' inside me....moment tu sgt indah...oppss...papa xtau n xrasa....tp one thing, sgt mengujakan....walau memenatkan....




Alhamdulillah, hari nih mama demam...means TUHAN masih sayangkan mama.... Terima Kasih TUHAN atas kurniaanMu kepadaku....Sentiasa Kau dekatkan aku untuk terus bersamaMu....Amin