Sunday, December 23, 2012

Demi Masa......

Selamat Tinggal 2012.....
 
 
Sesungguhnya 2012 berlalu tanpa memberi peluang utk mama meninggalkan coretan di sini spt selalu....Ya Allah, cepatnya duniaMU berputar...Imbasan sepanjang tahun 2012 yg boleh mama tinggalkan untuk tatapan kalian kelak....
 
25 Januari 2012.....
Tarikh terindah untuk mama...Kurniaan INDAH NISRINA dari Tuhan utk mama dan papa sgt kami syukuri...Pengalaman mengandungkan Indah sgt2 mencabar dan menuntut kesabaran yg bukan sedikit utk mama...Rasanya ia lebih teruk dari mengandungkan IRFAN NAZMI @ angah....
 
Namun, Tuhan memudahkan mama pada saat2 kelahiran...sgt2 mudah...
Inilah dia cintahati mama yang ke 3....
 
 (Indah - sehari selepas kelahiran)
 
Tanggal 7 bulan selepas kelahiran mama mengadakan majlis berkhatan utk Indah...Sgt meriah dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar....Terdengar juga tangisan kecil Indah tp ianya cuma utk seketika...Walaupun perempuan tp Indah berhati waja dan lasak...fuhhhh sama mcm abg2nya... boleh tahan juga sifat 'hero'  puteri mama nih...
 
 (Indah - 7 bulan)
 
Pada saat mama menulis hari ini...Indah ada di Terengganu. Ya, mama menunaikan harsat Mak Tok yg teringin sgt menjaga cucunda puteri nan sorang nih....berat rasa hati mama tp mama kena buat demi mengembirakan hati mak....In Sha Allah, awal Januari 2013 nanti mama akan kembali ke kampung utk mengambilmu pulang ke Penang...mama xbetah sayang tanpamu...raut wajah dan keletahmu bermain2 di mata dan fikiran mama...
 
Malah pabila saat mama benar2 merinduimu....mama seolah2 dalam dunia mama sendiri... tanpa sesiapa!! yang perlu cuma kenangan bersamamu...Risau juga bila memikirkan saat perpisahan mak tok dan Indah nti...harap2 mama kuat utk melihatnya....
 
Mama merinduimu sayang.....sgt2 merindui!!!
 
 
Tanggal 28 Disember 2012 nanti IRSYAD NARI @ Along akan mula memasuki alam persekolahan...Ya Allah, pantasnya masaMU berputar...dan anak mama telah memasuki usia 7 tahun!! Along nanti akan bersekolah di sekolah swasta di Alor Star dan masih tinggal bersama tok....
 
Alhamdulillah, seusai dengan peningkatan usia...along semakin memahani kenapa along bersama tok dan tidak bersama mama...cuma kadang2 ada juga along menangis nak ikut mama balik Penang...dan seperti 6 tahun yang lalu, tiap2 minggu mama akan pulang melawatmu sayang....hidup mama juga xbetah...xsempurna klu tidak menatap wajahmu lebih dari 7 hari!!!! Bila along dah faham coretan mama di sini, kasih sayang mama pada along tidak berubah...sebagai anak mama yang pertama...along mempunyai tempat along yang tersendiri dalam hati mama....sayang mama tetap sama untuk kalian semua....
 
 (Irsyad Nasri - 2013 mula memasuki alam persekolahan)
 
2 Januari 2013 juga merupakan titik permulaan untuk IRFAN NAZMI @ Angah mula bersekolah...mama harap Tadika Graduan Junior menjadi titik permulaan angah untuk menjadi insan yg bijaksana dan unggul!!  hihihi setiap kali mengingatkan angah yang benar2 excited melihat photo sendiri (foto kat bawah nih la....) dan dengan confident ckp "angah nampak mcm org nk p work la mama..." Ya, mmg angah nmpk bergaya- itu mmg mama akui...nmpk mcm engineer!! oh! tidak, nmpk mcm Dr la...
 
Semoga angah menjadi insan yang berjaya dunia dan akhirat...Dr ke....engineer ke... mama ok jer :-) yang penting angah tidak lupa mama...papa...along...Indah... Memandangkan angah adalah anak mama yg tersangat la manis tutur katanya...mama harap angah xmenjadikannya sebagai kebiasaan untuk bercakap dengan perempuan2 kat luar sana tu...pernah juga papa utarakan kerisauan dengan kerektar angah yg satu nih...risau pulak kalau2 suatu hari nanti kerja papa n mama hanya mengadap mak bapak yang mengadu pasal angah yg suka mengurat anak dara depa....hihihi Nauzubillah...
 
(Irfan Nazmi - Photo terkini utk pendaftaran persekolahan)
 
Banyak yg papa dan mama rancangkan utk 2013 nanti....semoga ianya berjaya dicapai demi kebahagian semua...terutama sekali, pembinaan Villa Indah kita yang akan memulakan pembinaan awal tahun nanti....Mama pasti semuanya akan menjadi lebih mudah apabila kita semua tinggal sebumbung...tambah2 lagi bila along dah mula bersekolah...mama risau dengan pencapaian along penghujung sesi persekolahan baru2 ini...byk yg perlu diperbaiki...justeru mama berharap dengan adanya perhatian dan ajaran secara sistematik dari kami....ianya akan lebih membanggakan pada masa- akan datang...
 
Untuk NAZIM @ abg...
Ayg mungkin bukan isteri yang sempurna...
Tp ayg cuba untuk menjadi yg terbaik utk abg...
Ayg nak abg tahu...abg adalah kesempurnaan ayg...
Lengkapkanlah kekurangan ayg dengan kesempurnaan abg...
Sehingga ke hujung nyawa kita.....
Love u so much....
 
Kalian semua adalah pelengkap hidup SRI MURNI....
Along ---> jantunghati mama...
Angah ---> matahati mama....
Indah --->  cintahati mama...
 DAN
Papa ---> Oksigen mama.......